dimecres, 14 de març del 2012

Tonyina (i més coses) tacada de sang


Al llarg de a història del món, totes les ocupacions d'un territori per part d'un altre país han estat motivades pel desig d'enriquir-se a través dels recursos que hi ha al territori ocupat.
Un enriquiment il·legal, i il·legítim, que, a la metròpoli disfressen, sempre, invocant diversos motius. Uns motius que van des del suposadament altruista de difondre la cultura, la llibertat, el progrés, fins als més prosaics aixoplugats sota el paraigües de l'interés general (interés general que es redueix a l'interés econòmic d'una sèrie d'oligarques del país ocupant, o beneficiari de l'ocupació).
Els diferents ocupants de la Moncloa han seguit una d'aquestes sendes des de la vergonyant retirada del Sàhara (llavors) espanyol, per la porta del darrere, de l'administració colonial espanyola.

La rapinya dels voltors arriba a voler emportar-se fins i tot l'arena, el sòl, del país que estan esquilmant.

Mireu aquesta notícia publicada al Marroc mateix:

http://www.panoramaroc.ma/fr/index.php/presse-quotidienne/politique/gouvernement/3659-abdelaziz-rabbah-se-prepare-a-publier-la-liste-des-exploitants-des-carrieres-de-sable

Si voleu saber més sobre l'espoli de les riqeuses naturals del Sàhara aneu a aquesta pàgina web de Western Sahara Resouce Watch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada