dimecres, 1 d’agost del 2012

Els saforauis visiten Oliva


Hui, els xiquets sahrauís i les seues famílies acollidores de la Safor han tingut una activitat a Oliva.
En primer lloc, a primera hora del matí, per evitar les hores més caloroses d'un dia que prometia escalfar l'ambient, els saforauis hem visitat el parc natural de la marjal de Pego Oliva.
Acompanyats per Ramon, un dels tècnics del parc natural, hem pogut aprendre i observar d'aquest territori.
Un territori, un medi natural molt diferent de l'inhòspit desert on són instal·lats els campaments de refugiats sahrauís.






 A continuació ha tingut lloc la recepció per part de les autoritats d'Oliva en els locals del Museu d'Etnologia.
Els saforauis han estat acompanyats pel Delegat sahrauí al Paí Valencià, que ha expressat l'agraïment, en nom del seu poble, a les famílies acollidores, a l'ACAPS i a l'Ajuntament olivà el seu treball que possibilita les Vacances en Pau als xiquets sahrauís.
També ha reflexionat sobre la delicada situació actual als campaments de refugiats, on la crisi també arriba i agreuja les ja difícils condicions de supervivència que afecten els sahrauís de Tinduf.
Els respresentants de la corporació municipal, encapçalats per l'alcalde, han expresat la seua voluntat de continuar treballant, malgrat les condicions difícils en què ens trobem, en la solidaritat amb el poble sahrauí.



Allà, d'una banda, els representants de l'associació i del poble sahrauí han agraït la solidaritat expressada des dels inicis de la
L'acte institucional s'ha tancat amb la tradicional foto de família a les portes de l'ajuntament.

A continuació, la jornada ha prosseguit al paratge de la Font Salada, on els saforauis han pogut rebaixar la pressió de la xafogor amb què hem encetat aquest mes d'agost.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada